ETl-in Böyük elmi işçisi

ƏVƏZ MƏMMƏDOV

Fizika-riyaziyyat elmləri namizədi, dosent. Kafedra müdir müavini.
İş telefonu: (+99412) 510 21 64
e-mail: avez13@yahoo.com

• 13 fevral 1949-cu ildə Bakı şəhərində anadan olmuşdur.
  • Evlidir. 2 övladı var.

• 1972-ci ildə Azərbaycan Neft və Kimya İnstitutunu bitirmişdir.
  • 1981-ci ildə SSRİ EA Yer fizikası İnstitutunda“Üst mantiyaya uyğun yüksək təzyiq və temperatur şəraitində Kiçik Qafqazın ofiolit formasiyasının ultraəsasi süxurlarının elektrik xassələri” mövzusunda namizədlik dissertasiyasını müdafiə etmişdir.

• Azərbaycan SSR EA Geologiya İnstitutunda „Geofizika“ Elmi Mərkəzində, „Cənub Geofizika“ ETİ-də çalışmışdır.
  • 2001-ci ildən BDU-nun “Seysmologiya və Yer təkinin fizikası”kafedrasında çalışır.
  • “Petrofizika”, “Zəlzələ proqnozunun fiziki-geoloji əsasları”, “Yerin fizikası”, “Geodinamika”, “Geofizika”, “Elektrik kəşfiyyatı” fənlərini aparır.
  • 60-a yaxın məqalə və elmi işin (o cümlədən 2 patentin) müəllifidir.
  • Namizədlik və dissertasiya işlərinə rəhbərlik edir.
  • Yerin dərin hissələrini modelləşdirən eksperimental bazanı yaradıb və onların əsasında süxurların fiziki xassələrinin tədqiqini həyata keçirib.
  • Dərinfokuslu seysmikliyin modelləşdirilməsi istiqamətində elmi nailiyyətlər əldə edib.
  • „Изобретатель CCCP“ medalı ilə mükafatlanıb.

• Yerin fizikası

ÇAP OLUNMUŞ ƏSƏRLƏRİ

• 2009, Dağ süxurlarının elektrik müqavimətinin laboratoriya şəraitində ölçülməsinin in situ xarakteristikasına uyğunluğunun tədqiqi (həmmüəllif)
  • 2009, Kernlərin lay şəraitini nəzərə alan laboratoriya tədqiqatı məlumatlarının və elektrokarotaj materialların müqayisəli analizi (həmmüəllif)
  • 2013, “Seysmoelektrik effektinin tədqiqinin nəticələri” Ə.L.Məmmədov, T.M,Musazadə Beynəlxalq Elmi Konfransı
  • 2014, Электрические свойства магматических пород при высоких термобарических параметрах (монография) «Поитех», Баку- 2014,208 с.
  • 2015, Zəlzələlərin proqnozunun fiziki-geoloji əsasları “Politex”, Bakı-2015, 210 s.
  • 2015, Akustik emissiyanın elastiki impulsların vasitəsi ilə yaradılması. Azərbaycan xalqının ümummilli lideri Heydər Əliyevin anadan olmasının 92-ci il dönümünə həsr olunmuş “Geologiyanın aktual problemləri” mövzusunda Respublika Elmi konfransının materialları, 2015. Səh.211.
  • 2015, Elektrik sahəsinin akustik aktivliyə təsiri. Azərbaycan xalqının ümummilli lideri Heydər Əliyevin anadan olmasının 92-ci il dönümünə həsr olunmuş “Geologiyanın aktual problemləri” mövzusunda Respublika Elmi konfransının materialları, 2015. Səh.211-212.
  • 2016, Böyük Qafqazın cənubi-şərqində orta yura yaşlı qara gilli şistlərin filizliyi. Azərbaycan xalqının ümumilli lideri H.Əliyevin anadan olamsının 93-cü il dönümünə həsr olunmuş “Geologiyanın aktual problemləri ” mövzusunda Respublika Elmi Konfransının materialları Bakı
  • 2016, Süxurların deformasiyasının geofiziki aspektləri (həmmüəllif) “Politex”, Bakı-2016, 114s.
  • 2016, Zəlzələnin dilatant-diffuzlu modelinə yeni yanaşma. Azərbaycan xalqının ümummilli lideri Heydər Əliyevin anadan olmasının 93-cü il dönümünə həsr olunmuş “Geologiyanın aktual problemləri” mövzusunda Respublika Elmi konfransının materialları.
  • 2016, Qravimetrik kəşfiyyatda paradokslar.  Azərbaycanda Geofizika Yenilikləri. Rüblük Elmi-Texniki Jurnal 1-2/2016, s.10-16
  • 2016, Süxurların deformasiyasının geofiziki aspektləri. “Politex” MMC-nin mətbəəsi, BAKI-2016, səh.114
  • 2017, Geofiziki tədqiqatlarla Şimali Naftalan sahəsinin neft-qazlılığının perspektivliyi. Azərbaycan xalqının ümummilli lideri Heydər Əliyevin anadan olmasının 94-cü ildönümünə həsr olunmuş “Geologiyanın aktual problemləri” mövzusunda Respublika Elmi Konfransının Materialları. Bakı 2017, s. 141-142
  • 2017, Геодинамическая обстановка Ордубадского рудного малого Кавказа на позпозднеколлизионном этапа. Геология полезные ископаемые и проблемы геоэкологии Бфшкортостана, Урала и сопредельных территорий, Уфа, 17-19 мая, 2016 г. ст. 120-123